Ecig = ElektroniskCigaret

 

GoEasy Elektronisk Cigaret med nikotin !
GoEasy Elektronisk Cigaret - Dansk Ecig med Lovlig Nikotin

 

 

Er E-cigaretter Med Nikotin Ulovlige i Danmark ?

Nej ! Elektroniske Cigaretter både med og uden nikotin kan købes helt lovligt i Danmark, på trods af flere rygter i pressen og udtalelser fra forhandlere om at e-cigaretten og/eller filtrene med nikotin skulle være ulovlige.

Hele Sagen omkring lovligheden starter i lægemiddelstyrelsen, som helt fra start opfattede den elektroniske cigaret som værende et rygestop produkt.

I følge danske lægemiddelregler, så er alle rygestop produkter pr. automatik også opfattet som lægemiddel produkter, idet styrelsen anser rygning som en sygdom og derved bliver et rygestop produkt jo en kur imod denne sygdom, altså et lægemiddel.

Lægemiddelstyrelsen meldte derfor meget hurtigt ud, (og også for hurtigt da det slet ikke var afgjort endnu), at den elektroniske cigaret var et lægemiddel og derfor ville være forbudt at sælge, importere eller reklamere for i danmark uden bla. en markedesførings tilladelse og udsendte derfor et forbud til de daværende danske forhandlere.

Nogle forhandlere af e-cigaretten, her iblandt folkene bag Cigaretten.dk og GoEcig.dk mente dog at styrelsens forbud var helt skudt ved siden af, da begrundelsen om at her udelukkende var tale om et rygestop produkt simpelhen ikke passede, E-cigaretterne blev faktisk slet ikke solgt til rygestop, men blot som et sundere alternativ til de almindelige cigaretter.. Derfor blev styrelsens afgørelse klaget til ministeriet og endte til sidst, i 2009, efter godt et års sagsbehandling, med at den elektroniske cigaret endeligt blev erklæret for ikke værende et lægemiddel, eller "lovlig".

Nu er lægemiddelstyrelsen, ligesom så mange af de offentlige instanser, jo ikke nogle som bare lige erkender et nederlag og siger "Ok, vi tog fejl med denne her, undskyld for det og hyg jer nu med jeres e-cigaretter", så i stedet gør styrelsen det at de nu påstår at filtrene med nikotin så I alt fald må være et lægemiddel, fordi der jo altså er nikotin i.

Der er selvfølgelig den lille hage ved det at nikotin i sig selv altså bare ikke er et lægemiddel og derudover indeholder tobak og rigtige cigaretter jo også masser af nikotin, så styrelsens sag og begrundelser er meget tynde og virker mere som om at de gør det bare for at få ret, for nu tabte de jo den første sag.

Endnu engang sender styrelsen meget hurtigt besked til pressen om at nu er de altså ulovlige igen de her e-cigaretter, i alt fald med nikotin, og der sendes også forbud ud til forhandlerne, hvor nogle få igen kører sag imod styrelsen.

I Sundheds Ministeriet, hvor sagen kører, vælger man her i anden omgang at skifte sagsbehandleren ud med en ny, som bestemt ikke kan påstås at have et åbent syn på sagen, men som tvært imod er helt på styrelsens side og denne afgører meget forbløffende og til stor undring mange af sagerne til styrelsens fordel, dette på trods af at det faktisk har vist sig at at afgørelsen overtræder lovgivningen.

Resultatet og status i dag er derfor at kun folkene bag Cigaretten.dk og GoEcig.dk stadig har aktive sager kørende.. Disse aktive sager gør at spørgsmålet ikke er afgjort endnu og at styrelsen derfor heller ikke kan gøre salget af nikotin ulovligt, I praksis så gør styrelsen det nu alligevel, så pt. betyder det at disse to webshops er de eneste som må sælge e-cigaretter med nikotin i danmark, til sagen bliver endeligt afgjort.

 

Info Om E-Cigaretter :

 

Råd Til E-Cigaret Køb :

Valg af Elektronisk Cigaret

E-Cigaret Startsæt

 

Lær Mere Om E-Cigareter :

ECigaret Smagsvarianter

ECigaret Nikotin Styrker

ECigaret Manuelt Batteri

ECigarettens Historie

 

 

Nyt om Elektroniske Cigaretter !!

 

 

 

Er E-cigaretter Med Nikotin Ulovlige i Danmark ?
- Nej ! Elektroniske cigaretter både med og uden nikotin kan købes helt lovligt i Danmark.. Læs Mere Om : Ecigs med Ulovlig Nikotin

GoEasy.dk udsender smart batteri guide til Goeasy cigaretten !
- Batterier og atomizere er jo de ømme punkter på en e-cigaret og her er forkert brug ofte den store synder.. Læs Mere Om : Ecig batterier

Elektroniske Cigaretter - Er Lægemiddelstyrelsen helt gak ?
Mange undrer sig over at styrelsen, har en så åbenbar negativ tilgang til de elektroniske cigaretter at de..
Læs Mere Om : Ecig - Lægemiddel ?
De bedste Danske e-cigaret websider - Stem på din favorit !
Har du en google konto, eller feks. en Gmail konto, så hjælp med at stemme på dine favorit e-cig websider..
Læs Mere Om : De bedste Ecig sider

 

 

 

 

Advarsler imod e-cigaretter er svindel og lobby arbejde !
- Der har i medierne været nogle underlige og usaglige udtalelser fra læger og.. Læs Mere Om :
Ecigs virker bedre end nikotinplaster
Danske "eksperter" udtaler sig negativt om E Cigaretter..
- Også i danmark og EU systemet foregår der et kæmpe lobyarbejde, hvor medicinal... Læs Mere Om :
Ecigs ikke farlige som rygestop

 

 

 

 

  ©Copyright 2010 Ecig-Ecig.dk All rights reserved©
Alt Billede materiale, Tekster og indhold tilhører
www.Ecig-Ecig.dk hvis ikke andet angivet og må ikke kopieres uden skriftelig tiladelse.
All images, content & intellectual material are copyright of Ecig-Ecig.dk